Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Отсрочка: Забраната за Huawei се отлага с 90 дни

Свят

Отсрочка: Забраната за Huawei се отлага с 90 дни

Отсрочка: Забраната за Huawei се отлага с 90 дни - Tribune.bg
Снимка:

Забраната, наложена на Huawei, се отлага с 90 дни, съобщават световните медии. Вчера стана ясно, че Google спира работата си с Huawei. Така притежателите на този вид телефони вече няма да получават достъп до новите версии на Android. А новите телефони на Huawei няма да имат право изобщо да използват тази операционна система.  Забраната е следствие от действията на президента Доналд Тръмп.

Сега обаче Търговският департамент на САЩ издава временен лиценз за китайския технологичен гигант. Така в продължение на 3 седмици Huawei ще има достъп до американските продукти.  Департаментът е категоричен, че не променя забраната на президента Тръмп, а осигурява още време, за да се ограничат последиците.

„Временният лиценз предоставя на операторите време да направят други договори и възможност да се определят дългосрочни мерки за американските и чуждестранните телекомуникационни доставчици, които в момента разчитат на оборудването на Huawei за критични услуги“, обясни търговският секретар Уилбърс Рос.

Междувременно основателят на Huawei Рен Женфей коментира, че САЩ ги подценяват. Той изказа мнение и че никой няма да успее да ги настигне в следващите години в 5G технологиите.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Huawei, забрана

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати