Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Папа Франциск навърши 85 години

Свят

Папа Франциск навърши 85 години

Папа Франциск навърши 85 години - Tribune.bg
Снимка:

Днес папа Франциск навършва 85 години. На този ден главата на Римокатолическата църква получава поздравления от цял свят.

Роденият в Аржентина италиански емигрант Хорхе Марио Берголио е в добро физическо състояние за 85-ия си рожден ден. Като всеки мъж на неговата възраст той изпитва известни затруднения при ходене. Като цяло обаче понтификът поддържа доста натоварен график, особено по време на пътуванията си в чужбина, които възобнови след паузата, причинена от пандемията.

Миналото лято Франсиск претърпя операция на червата и прекара повече от седмица в болница. В медиите се появиха слухове за влошеното здраве на папата, но той ги опроверга при пътуването си през септември, по време на което всички придружаващи го отбелязаха, че Франциск не само се е възстановил, но и че цялостното му здравословно състояние изглежда се е подобрило, след като операцията е отстранила болестта, която го е измъчвала.

Самият Франциск тогава се пошегува, че когато папата е в болница, "духат ветровете на конклава" (протичат изборите за нов папа).


Последвайте ни в Google News

 

Етикети папа Франциск
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети