Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Папа Франциск се появи в инвалидна количка

Свят

Папа Франциск се появи в инвалидна количка

Папа Франциск се появи в инвалидна количка - Tribune.bg
Снимка:

Папа Франциск днес за първи път се появи на публично място в инвалидна количка, след като болка в коляното ограничи способността му да ходи, предаде Ройтерс. Светият отец прие група монахини на аудиенция в зала „Павел Шести“ във Ватикана, седнал в инвалидна количка. След това асистент му помогна да се премести от количката на мястото си.

През последния месец 85-годишният Франциск на няколко пъти отмени свои важни ангажименти заради болките в дясното си коляно, отбелязва Ройтерс. Неотдавна той успя да извърви около десетте метра от страничния вход на подиум до мястото си в центъра, макар и с помощта на асистенти.

Миналия месец, по време на Великденските празници, Светият отец няколко пъти присъства на литургии в базиликата „Свети Петър“, без обаче да ги води. Всеки път папата делегираше това право на някой архиепископ или кардинал. Той също така четеше своите проповеди седнал, припомня Ройтерс.

Франциск каза, че лекарите ще му поставят инжекции, която да му помогнат да се движи. Не е ясно обаче дали терапията е започнала.  


Топ новини

виж още