Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Глоби от 10 000 паунда за организаторите на протест в Лондон: недопустимо масово събиране на хора

Свят

Глоби от 10 000 паунда за организаторите на протест в Лондон: недопустимо масово събиране на хора

Снимка:

И братът на бившия лидер на лейбъристите Джеръми Корбин е глобен с крупната сума

Във Великобритания бяха наложени първите глоби от 10 000 паунда за масово събиране на хора, съобщава dailyrecord.co.uk. Според изданието организаторите на големи събирания на хора на Острова са глобени с 10 000 паунда заради новите мерки срещу нарушителите на политиката на властите в борбата срещу коронавируса, които влязоха в сила в петък.

Братът на бившия лидер на лейбъристите Джеръми Корбин - Пиърс Корбин, присъства на демонстрацията „Обединете се за свобода“ на площад Трафалгар и беше арестуван по новите закони за ограничаване на пандемията. Хиляди протестиращи, някои от които демонстрираха с табели против маски и ваксинации, се събраха на площад Трафалгар в събота следобед.

73-годишният Пиърс Корбин, който отрича климатичните промени и създаде бизнес с прогнозиране на времето Weather Action, потвърди в Twitter, че му е наложена фиксирана глоба като "организатор".

Според новите промени в наредбите, тези, които присъстват на събиране на повече от 30 души, могат да извършат престъпление.

Така снощи в Южен Уелс двама души също попаднаха под ударите на новата законова мярка във Великобритания. Полицията определи като напълно безотговорно поведението на организаторите на шумен купон в провинцията, на ръба на националния парк „Брекън Бийкън“ с три хиляди участници.

Освен това двама души са били арестувани в Лондон за неспазване на социалната дистанция на друго голямо събиране - антирасистки протест, който като цяло премина мирно. Участие в него взеха около 400 души.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още