Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. По-строги мерки в Австрия заради Омикрон

Свят

По-строги мерки в Австрия заради Омикрон

По-строги мерки в Австрия заради Омикрон - Tribune.bg
Снимка:

Австрия въвежда още по-строги мерки за ограничаване разпространението на COVID варианта Омикрон. Те ще влязат в сила от 27 декември.

От понеделник заведенията ще се затварят в 22 часа, няма да се прави изключение и за новогодишните празници. Властите препоръчва се семейните празници да се бъдат в тесен кръг, а присъстващите да са ваксинирани, оздравели или тествани.

Новите мерки предвиждат още - събиранията извън дома без строго определени места за сядане се ограничават до 25 души - ваксинирани, оздравели или тествани. Мероприятията на закрито с определени места за сядане се организират при следните правила: до 500 души - за ваксинирани и оздравели, до 1000 души - за ваксинирани и оздравели, всички с допълнителен PCR тест, до 2000 места - за хора с три ваксини и допълнителен PCR тест.

Освен това властите в Австрия определиха Вeликобритания, Норвегия, Дания и Нидерландия като рискови държави, което означава, че в страната ще могат да влизат само лица с три ваксини и отрицателен PCR  тест. За всички останали се налага задължителна карантина.

До сега в страната са потвърдени 365 случая на новия вариант Омикрон.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати