Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. „Политико“: Кристалина Георгиева е сред възможните кандидати за председател на ЕК, но…

Свят

„Политико“: Кристалина Георгиева е сред възможните кандидати за председател на ЕК, но…

Снимка:

Кристалина Георгиева е сред деветимата потенциални кандидати за следващ председател на Европейската комисия, чиито имена се обсъждат от европейските лидери. Така смята влиятелната брюкселска медия „Политико Европа”.

Изданието е направило списък на претенденти, които имат шанс да спечелят одобрението на европейските лидери. Според експерти Вебер и Тимерманс запазват шансовете си, но евролидерите вероятно ще избират от нов списък с имена.

Конкретно Кристалина Георгиева е описана като много уважавана в Брюксел от шестте си години като еврокомисар и ползваща се с подкрепата на Вишеградската група.

Изданието обаче посочва, че за Брюксел Георгиева има проблем с лоялността, тъй като е напуснала Европейската комисия заради „растящото си недоволство от организацията на работа” в евроинституцията. А също и поради факта, че никога не е участвала в избори и не заемала никакви изборни длъжности в България.

Не е подминат и конфликтът ѝ с Мартин Зелмайер - бивш шеф на кабинета на Юнкер, който сега е генерален секретар на Европейската комисия. “Политико” цитира неназован премиер да казва, че „ще бъде странно да назначим за председател на Европейската комисия някой, който не се е осмелил да се изправи срещу един чиновник”.  


Коментари (1)

ЕС Ако Сталинка стане, вече е напълно сигурен разпадът на ЕС. Да пази Бог, Сталинка да се предложи за председател.
26.06.2019 08:58 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив