Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Полицията в Швеция нахлу в апартамента на нападателя

Свят

Полицията в Швеция нахлу в апартамента на нападателя

Полицията в Швеция нахлу в апартамента на нападателя - Tribune.bg
Снимка:

Трима от ранените при атаката са в стабилно състояние

Трима от ранените след нападението с нож в шведския град Ветланда са в стабилно състояние, казаха местните власти, цитирани в Ройтерс. Нападението се разследва като опит за убийство, но е възможен и мотив тероризъм. Всички 7 пострадали са откарани в болница като двама са в тежко състояние. Заподозреният, който е мъж на около 20 години, също е в лечебно заведение. Полицията е претърсила апартамента на арестувания за атаката, иззела е документи и е разпитала съседите. 

Полицията не е идентифицирала заподозрения, но заяви, че е известен на органите на реда. Засега се смята, че той е нямал помагач.

Обществената телевизия SVT заяви, че заподозреният е бежанец от Афганистан, пристигнал в Швеция през 2018 г. Полицията отказа да коментира неговата националност или самоличност.

„Ние сме в шок“, каза кметът на Ветланда Хенрик Тварно „Това е кошмар. Това е изключително трудно за роднините на жертвите и за всички нас“. 


Коментари (2)

Z Когато някой иска да живее в чужда държава, трябва да приеме напълно местните закони, порядки и традиции. Трябва да знае местния език и да започне веднага да допринася за обществото с труд и плащане на данъци. Точно обратното правят болшинството бежанци (апропо, в Афганистан няма война и през 2018 не е имало) - пристигат и незаслужено започват да ползват социалната система, за която не са допринесли с нищо. Нямат желание нито да научат езика, нито да започнат да работят. Накратко водят живот на търтей. Нагло започват да натрапват собствената си култъра и ценностна система. Искат да им бъдат построени джамии, жените да се обличат както на бежанеца му харесва, иначе те ще го предизвикат да ги изнасили, а той е напълно невинен.
04.03.2021 14:38 / Отговор
Z В тази грозна картина, най-грозното е поведението на местните власти - цензура относно действията на бежанците, неадекватни идеи за мултикултуризъм и незачитане на здравето и живота на собствения си народ. Този случай в Швеция няма да е последния. След подобни престъпления властите просто не предприемат нищо. Защо е тема на друг дълъг дебат.
04.03.2021 14:38 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Трябва ли да има предсрочни избори?

Нов кабинет в рамките на този парламент или избори при първа възможност още през септември

Покажи резултати Скрий резултати