Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Полша разрешава използването на нейни оръжия по руска територия

Свят

Полша разрешава използването на нейни оръжия по руска територия

Полша разрешава използването на нейни оръжия по руска територия - Tribune.bg
Снимка:

„Полските власти не ограничават използването от Украйна на оръжие, доставено от Варшава за атаки срещу цели на руска територия“.

Това заяви в ефира на радиостанцията Radio Zet полският заместник-министър на отбраната Цезари Томчик, цитиран от руската информационна агенция ТАСС.

„Няма такива ограничения за полските оръжия, които доставяме на Украйна“, каза Томчик.

Той добави, че Варшава подготвя 45-ия пакет военна помощ за Украйна, като оцени общия му обем през последните години на 3,75-5 милиарда долара.

На 28 май ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел заяви, че засега само една или две страни са готови да премахнат ограниченията върху използването на Украйна на оръжия, доставени от тях, за нанасяне на удари по руска територия . Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг отбеляза, че държавите от алианса сами решават индивидуално дали да премахнат ограниченията върху използването на оръжия от Украйна за удари по руска територия. Руският президент Путин заяви, че Москва ще трябва отново да вземе решение за т. нар. санитарна зона, ако Западът позволи на Украйна да нанесе оръжия дълбоко в руска територия.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати