Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Пореден антирекорд във Великобритания над 91 734 са новите случаи на Covid-19

Свят

Пореден антирекорд във Великобритания над 91 734 са новите случаи на Covid-19

Пореден антирекорд във Великобритания над 91 734 са новите случаи на Covid-19 - Tribune.bg
Снимка:

Великобритания отчете 91 743 нови случая на Covid-19 и 44 смъртни случая, свързани с коронавирус през последното денонощие. Това показват актуализираните данни на британските власти.

На седмична база броят на новите инфекции нараства с повече от 60%, като през последните седем дни бяха съобщени близо 600 000 случая на заразени с коронавирус.

Макар и с малко увеличение има и на случаите на хоспитализирани пациенти. Броят им се е повишил с 6 на сто.

На този фон Англия очаква решението на правителството дали ще бъдат въведени нови противоепидемични ограничения преди коледните празници.

Нов скандал има и с нарушението на карантината през месец май. Когато страната беше в локдаун се оказва, че премиерът Борис Джонсън пие вино в двора на „Дауниг стрийт“ 10. Разкритието е на вестник Гардиън, който публикува снимка от събитието. Джонсън коментира, че през май е провел работна среща и фотосът е именно от него.

По не официална информация разпространена в медиите на острова тази вечер премиерът Борис Джонсън и други членове на правителството ще проведат  среща, на която ще обсъдят разпространението на варианта Омикрон.  

 

 


Топ новини

виж още