Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Последният дебат за САЩ: Разменени обвинения за скрити пари в Русия и Китай

Свят

Последният дебат за САЩ: Разменени обвинения за скрити пари в Русия и Китай

Снимка:

По-малко от две седмици остават до президентските избори в САЩ. Кандидатите Доналд Тръмп и Джо Байдън влязоха във втори и финален тв дебат за спечелване на доверието на избирателите.

Със значително по-спокоен тон и копче за спиране на микрофона, ако някой от двамата си позволи да прекъсва опонента – така премина вторият от телевизионните директни сблъсъци между двамата кандидати. Той продължи 90 минути и бе разделен на 6 теми.

Въпреки надеждите на щаба на Тръмп основен обект да са външнополитическите теми, за да може президентът да изтъкне действията си в Северна Корея, Сирия и Израел, фокусът отново падна върху пандемията от коронавирус.

Освен това двамата кандидати размениха обвинения, че имат скътани пари в руски и китайски банки.

„Вие вземате много пари от Русия, те ви даваха много пари и вероятно още го правят“, заяви Тръмп на Байдън. „Станаха явни всички ужасни имейли за парите, които сте трупали, ти и семейството ти. Джо, ти беше вицепрезидент на САЩ, когато всичко това се е случвало. Това не трябваше да се случва“, каза действащият президент по повод изтекли мейли за корупционни действия на Байдън в Украйна.

„Не съм взел нито стотинка от нито един чуждестранен източник през живота ми“, отговори опонентът му и върна обвинения, че президентът има тайна сметка в Китай и плаща данъци там, за което Тръмп отрича. „Научихме, че той прави бизнес с Китай, а обвинява мен, че съм взел пари. Не съм взел нито стотинка никога“, твърди кандидатът на демократите.

Броени дни преди вота социолозите дават преднина именно на Джо Байдън. Такъв обаче беше и случаят през 2016 г., когато проучванията сочеха Хилари Клинтън за сигурен следващ президент и въпреки това спечели Доналд Тръмп.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още