Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Повечето македонци подкрепят Договора за добросъседство с България

Свят

Повечето македонци подкрепят Договора за добросъседство с България

Повечето македонци подкрепят Договора за добросъседство с България - Tribune.bg
Снимка:

Най-много харесват сърбите, българите сме на второ място

Повечето македонци подкрепят Договора за добросъседство с България и смятат, че той ще помогне за насърчаване на добрите отношения между Скопие и София. Това показват данните на проучване на Института за политически изследвания в Скопие, проведено в периода от 31 януари до 4 февруари.

48,7 на сто от съседите ни одобряват Договора, а 55,4 на сто смятат, че той е предпоставка за насърчаване на отношенията между двете страни, пише македонското издание „Фактор“.

Що се отнася до вземането на български паспорти от македонски граждани, броят на гражданите, които го подкрепят, е почти идентичен (36,9%) с тези, които не го подкрепят (35,1%).

Македонците обаче имат доста различно мнение за своите съседи. Най-много харесват сърбите (78,6%). На второ място се нареждат българите, като 58,8 на сто са дали положителна оценка. Следват гърците, за които  55,7% от македонците са се изказали положително.

На другия полюс са Албания и Косово. Негативно мнение за албанците са изказали 46,9%, а 49,1% са с негативно мнение към жителите на Косово.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати