Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Заев към Борисов: 27 години чакахме за НАТО, но нямаше как да стане без приятели като България

Политика

Заев към Борисов: 27 години чакахме за НАТО, но нямаше как да стане без приятели като България

Заев към Борисов: 27 години чакахме за НАТО, но нямаше как да стане без приятели като България - Tribune.bg
Снимка:

Българското председателство остана в историята с темата за Западните Балкани, категоричен е българският премиер

 

Току-що завършихме приятелска и близка среща с моя приятел Бойко Борисов. Нашите две държави създават отношения на две близки държави. Днес съм в приятелска България да изразя голямата благодарност на гражданите и на Бойко Борисов. Ако те не бяха помогнали по европейски начин, нямаше да се случи договорът с Македония.“ Това заяви премиерът на Македония Зоран Заев след среща с българския си колега Бойко Борисов.

Македонецът подчерта, че страната му 27 години е чакала да се отвори пътят към НАТО, но досега това е било невъзможно без приятел като България.

Днес сме се събрали да празнуваме важни дати. Така, както е по договор, да празнуваме историята. 147 години от рождението на Гоце Делчев. Да отчетем и свършеното обаче. Българското председателство остана в историята с темата за Западните Балкани. Никой не вярваше, че можеше да се тръгне по този път“, заяви от своя страна Борисов.

Борисов подчерта, че колкото и да не им харесва на някои, всички в света го отчитат като успех.

Не можехме и да си го представим – че само за една година България и Македония ще се разберат, че Македония и Гърция ще се разберат. Някои казваха, че само си приказваме и за Коридор 8 – но той се строи“, разказа българският премиер.

С Македония ще работим за нулеви ставки в митническите тарифи между двете държави, съобщи още Борисов.

Говорихме и с колегите финансови министри да работим за нулеви ставки в митническите тарифи между двете държави. 605 млн. евро е стоковият обмен между България и Македония сега и така ще видите, че веднага ще минем 1 млрд. Много фирми имат интерес да инвестират“, увери Борисов, който не пропусна да се похвали, че страната ни беше избрана за логистичен аутсорсинг център на Световната банка за света

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

КАКА КУРИ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА Българското председателство остана в историята с темата за Западните Балкани!Това е истината, която боде зачервените очите от пиене и мъка на членовете на крадливата БСП!
05.02.2019 12:55 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати