Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Заев към Борисов: 27 години чакахме за НАТО, но нямаше как да стане без приятели като България

Политика

Заев към Борисов: 27 години чакахме за НАТО, но нямаше как да стане без приятели като България

Заев към Борисов: 27 години чакахме за НАТО, но нямаше как да стане без приятели като България - Tribune.bg
Снимка:

Българското председателство остана в историята с темата за Западните Балкани, категоричен е българският премиер

 

Току-що завършихме приятелска и близка среща с моя приятел Бойко Борисов. Нашите две държави създават отношения на две близки държави. Днес съм в приятелска България да изразя голямата благодарност на гражданите и на Бойко Борисов. Ако те не бяха помогнали по европейски начин, нямаше да се случи договорът с Македония.“ Това заяви премиерът на Македония Зоран Заев след среща с българския си колега Бойко Борисов.

Македонецът подчерта, че страната му 27 години е чакала да се отвори пътят към НАТО, но досега това е било невъзможно без приятел като България.

Днес сме се събрали да празнуваме важни дати. Така, както е по договор, да празнуваме историята. 147 години от рождението на Гоце Делчев. Да отчетем и свършеното обаче. Българското председателство остана в историята с темата за Западните Балкани. Никой не вярваше, че можеше да се тръгне по този път“, заяви от своя страна Борисов.

Борисов подчерта, че колкото и да не им харесва на някои, всички в света го отчитат като успех.

Не можехме и да си го представим – че само за една година България и Македония ще се разберат, че Македония и Гърция ще се разберат. Някои казваха, че само си приказваме и за Коридор 8 – но той се строи“, разказа българският премиер.

С Македония ще работим за нулеви ставки в митническите тарифи между двете държави, съобщи още Борисов.

Говорихме и с колегите финансови министри да работим за нулеви ставки в митническите тарифи между двете държави. 605 млн. евро е стоковият обмен между България и Македония сега и така ще видите, че веднага ще минем 1 млрд. Много фирми имат интерес да инвестират“, увери Борисов, който не пропусна да се похвали, че страната ни беше избрана за логистичен аутсорсинг център на Световната банка за света

 


Коментари (1)

КАКА КУРИ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА Българското председателство остана в историята с темата за Западните Балкани!Това е истината, която боде зачервените очите от пиене и мъка на членовете на крадливата БСП!
05.02.2019 12:55 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати