Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Пред Хага: Израел отхвърли обвиненията в геноцид

Свят

Пред Хага: Израел отхвърли обвиненията в геноцид

Пред Хага: Израел отхвърли обвиненията в геноцид - Tribune.bg
Снимка:

Израел отхвърли обвиненията в геноцид във втория ден от изслушванията в Международния съд на ООН в Хага по делото, заведено от Южна Африка срещу еврейската държава заради войната срещу „Хамас“ в Ивицата Газа.

Според Израел обвиненията, че с военната операция в Ивицата Газа се извършва геноцид срещу палестинския народ, са неоснователни и „силно изопачени“. С аргумента, че действа в своя защита и се бори с „Хамас“, а не с палестинското население, Израел призова Международният съд да прекрати делото като неоснователно и да отхвърли искането на Южна Африка за прекратяване на офанзивата.  

„Молбата трябва да бъде отхвърлена, защото това е просто една клевета, която цели да отнеме правото на Израел да се защитава според закона от безпрецедентните терористични атаки, които продължава да търпи“.

Това заяви защитникът на Израел в Международния съд в Хага, докато пред сграда се провеждаха произраелска и пропалестинска демонстрация.  

Израел нахлу в Газа след атаките на бойци на „Хамас“ на 7 октомври миналата година, при които бяха убити 1200 души, основно цивилни, а 240 бяха взети за заложници.

Днес министерството на здравеопазването на Газа, което е под контрола на „Хамас“, съобщи, че загиналите палестинци от началото на израелската офанзива са вече почти 24 000.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати