Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Препоръки към българските граждани във Виена

Свят

Препоръки към българските граждани във Виена

Препоръки към българските граждани във Виена - Tribune.bg

Във връзка с терористичния акт във Виена Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, пребиваващи в австрийската столица, по възможност да не излизат от домовете си и да избягват центъра на столицата. Това съобщиха от Министерството на външните работи. 

Препоръчително е внимателно да се следят указанията на местните власти, както и съобщенията в средствата за масово осведомяване. 

В австрийската столица е в ход мащабна полицейска операция, чиято цел е установяването и издирването на извършителя на криминалния акт. В центъра на града временно е прекъснат градският транспорт, автобусните и метро линии, водещи до историческия център на града. 

Към момента няма данни за пострадали български граждани при терористичния акт. В посолството ни не са постъпвали сигнали с молба за помощ. 

Българското посолство е в контакт с местните власти и е в готовност да окаже съдействие. При необходимост сънародниците ни могат да се свържат с посолството във Виена на следните телефони: +43 1 505 31 13 и дежурен в извън работно време: +43 1 505 64 44.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети