Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Проливните дъждове взеха жертва и причиниха хаос в Гърция (СНИМКИ)

Свят

Проливните дъждове взеха жертва и причиниха хаос в Гърция (СНИМКИ)

Бурята „Балос“ създава проблеми в много райони на Гърция за втори пореден ден. На остров Евбея мъж, обявен за изчезнал, бе открит мъртъв, съобщават гръцките медии. В столицата Атина са в сила превантивни мерки, като са преустановени обществените услуги, а училища и детски градини са затворени.

Пожарните служби в гръцката столица са отговорили на 1400 повиквания за изпомпване на наводнени жилища. Много пътища са непроходими, а по тях има и изоставени автомобили.

Два основни крайбрежни булеварда на Атина и магистралата към Северна Гърция бяха затворени. Не работят повечето държавни служби, които не са ангажирани в борбата с бедствието.

„Хаосът за пореден път показа гръцката столица като беззащитен град, изложен на милостта на тежките метеорологични условия“, констатира в. „Катимерини“.

Изданието отбелязва, че в резултат на проливните валежи и на проблемната инфраструктура на Атина, която от десетилетия не е достатъчно поддържана и модернизирана, се е стигнало до сериозни смущения в движението по основните пътни артерии в гръцката столица.

Електрическата железница Кифисия-Пирея бе прекъсната поради натрупването на вода и само по обяд е обслужвала маршрутите от Таврос до Пирея и от Омония до Кифисия. При трамвайните и автобусните превози също е имало проблеми.

Прекъсвания на електрозахранването са регистрирани в много райони, включително гъсто населените Калитея и Панграти.

В много общини в Атина валежите са бил една трета или една четвърт от средногодишните стойности.

Обилните валежи продължават на островите Родос, Кос, Санторини, Миконос и части от Крит, а прогнозите са лошото време да се задържи до неделя.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати