Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Провокативна сцена в църква показва Иисус и Дева Мария в клетки (СНИМКИ)

Свят

Провокативна сцена в църква показва Иисус и Дева Мария в клетки (СНИМКИ)

Прави се аналогия с разделянето на семейства на имигранти на южната граница на САЩ

Църква в Калифорния представи провокативна коледна сцена на Йосиф, Дева Мария и бебето Иисус. Тримата са затворени в клетки от метална мрежа, подобни на клетките, в които граничните власти на САЩ вкарват заловените на южната граница имигранти.

„Тази година решихме единодушно, че трябва да насочим вниманието на хората към разделянето на семейства на границата“, изтъква пастор Карън Кларк от методистката църква в Клермонт, цитирана от БГНЕС.

Трите фигури са в отделни клетки, а бебето Иисус е завито с метално фолио, каквато практика беше показана от хора, снимали центровете за задържане на имигранти.

„Във време, когато семействата на бежанци търсят убежище на нашите граници и са насила разделяни един от друг, си спомняме за най-известното бежанско семейство в света – Иисус, Мария и Йосиф, Светото семейство. Малко след раждането на Иисус, Йосиф и Мария са принудени да бягат с малкия си син от Назарет в Египет, за да избягат от цар Ирод. Те се страхували от преследване и смърт. Ами ако това семейство днес потърси убежище у нас?”, пита във Фейсбук пастор Карън Кларк.

Тя напомня, че Иисус израства, за да ни научи на доброта, милост и приемане на всички хора.

Кларк цитира и думите на Спасителя: „Бях гладен и ми дадохте храна, бях жаден и ми дадохте нещо за пиене, аз бях непознат и ме посрещнахте“ (Матей 25:35)  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив