Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Путин: Военната операция в Украйна е успешна, санкциите на Запада се провалиха

Свят

Путин: Военната операция в Украйна е успешна, санкциите на Запада се провалиха

Путин: Военната операция в Украйна е успешна, санкциите на Запада се провалиха - Tribune.bg
Снимка:

Руският президент обеща да увеличи заплатите, социалните помощи и пенсиите в условията на наложените забрани

„Военната операция в Украйна е успешна. Няма да позволим страната да се превърне в плацдарм, използван за заплаха на Русия“. Това заяви руският президент Владимир Путин на правителствено заседание.

„Операцията се развива успешно и в строго съответствие с плановете“, заяви Путин на излъчено по телевизията правителствено заседание, като добави, че Русия не е имала друг избор, освен да изпрати войски.

Според него отношението на Запада към руснаците наподобява на „погром“, но „блицкригът“ на санкциите на Запада срещу Русия се е провалил.

Путин сравни лавината от западни санкции срещу Русия, наложени заради конфликта в Украйна, с антисемитско насилие от страна на фашисти.

„Западът свали маската си на цивилизованост и започна да се държи войнствено. Това навява сравнение с антисемитските погроми на нацистите“, заяви още президентът на правителственото заседание, предавано по националната телевизия.

В речта си Путин заяви още, че „митът за западната социална държава, за така наречения златен милиард, се разпада“.

„Нещо повече цялата планета е тази, която трябва да плати цената за амбициите на Запада и опитите му да запази изчезващото си господство на всяка цена“, обяснява руският президент.

Руският президент обеща да увеличи заплатите, социалните помощи и пенсиите в условията на санкциите на Запада. Той е подписал указ „За мерките за осигуряване на социално-икономическа стабилност и защита на населението в Руската федерация“, съобщи Кремъл.

Президентът е възложил на кабинета на министрите да изчисли точните параметри на това увеличение.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети