Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Русия е готова за преговаря с всички страни

Свят

Русия е готова за преговаря с всички страни

Русия е готова за преговаря с всички страни - Tribune.bg
Снимка:

Русия е готова да преговаря с всички страни, участващи в конфликта в Украйна, но Киев и неговите западни поддръжници отказаха да участват в разговори, заяви днес руският президент Владимир Путин, цитиран от Ройтерс. Той заяви също, че е "100 процента сигурен", че Русия ще е в състояние да унищожи системите за противовъздушна отбрана "Пейтриът", ако САЩ ги доставят на Украйна.

"Готови сме да преговаряме с всички участници в този процес за приемливи решения, но това зависи от тях - не ние отказваме да преговаряме, а те", заяви Путин в интервю за руската държавна телевизия.

"Смятам, че действаме в правилната посока, защитаваме своите национални интереси, интересите на нашите граждани, нашия народ. И друг избор, освен да защитим гражданите си, просто нямаме", каза руският президент, цитиран от ТАСС.

Принципът "разделяй и владей" е в основата на политиката на противниците на Русия, те винаги са се опитвали и продължават да се опитват да го правят, заяви Владимир Путин в интервю за предаването "Москва. Кремъл. Путин" по телевизия "Русия 1", цитиран от ТАСС.

По думите му от 2014 г. насам Русия се опитва да разреши ситуацията в Украйна по мирен път. "Винаги сме се стремили да гарантираме, че всички възникнали спорове се решават по мирен път чрез преговори. Но, за съжаление, отсрещната страна, другата страна, имаше различно отношение, започна, както много пъти съм казвал, а всички го знаем, да извършва там военни действия там", припомни Путин.

Русия е готова да преговаря с всички страни, участващи в конфликта в Украйна, но Киев и неговите западни поддръжници отказаха да участват в разговори, каза руският президент, цитиран от Ройтерс. "Готови сме да преговаряме с всички участници в този процес за приемливи решения, но това зависи от тях - не ние отказваме да преговаряме, а те", заяви той.

Путин допълни, че събитията от последните месеци са му позволили да се убеди, че 99,9% от руснаците са готови да дадат всичко от себе си в името на родината.

"Що се отнася до основната част - 99,9% от нашите граждани, нашите хора, са готови да жертват всичко в името на родината си - за мен тук няма нищо необичайно. Това обаче още веднъж ме убеждава, че Русия е специална страна и имаме специален народ", каза Путин.

Той заяви също, че е "100 процента сигурен", че Русия ще е в състояние да унищожи системите за противовъздушна отбрана "Пейтриът", ако САЩ ги доставят на Украйна.

По думите това щяло да стане като с едно щракване с пръсти. В същото време, напомни руският президент, в Украйна "все още няма такива комплекси". Пред репортери преди дни Путин отбеляза, че "Пейтриът" е "доста стара система" и не работи като руската С-300.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати