Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Русия гони 14 български дипломати

Свят

Русия гони 14 български дипломати

Русия гони 14 български дипломати - Tribune.bg
Снимка:

Русия гони 14 български дипломати. Това е ответна мярка на експулсирането на 70 служители на посолството на Москва в София в края на юни. Информацията е на Министерството на външните работи на Русия, цитирана от ТАСС.

„На 5 август извънредният и пълномощен посланик на Република България в Руската федерация Атанас Кристин беше поканен в руското външно министерство, където му беше връчена нота от министерството, с която се обявяват за персона нон грата и неприемливи 14 служители на дипломатическата мисия и консулските служби на България в Русия“, допълват от министерството.

„Убедени сме, че неприятелските стъпки към Русия нямат нищо общо с националните интереси на България и нейния народ“, посочват още от руското МВнР.

„Смятаме, че подобни действия не само нанасят значителни щети на традиционните връзки между нашите страни, нарушават правата на сънародниците, загубили достъп до консулски услуги, но и свидетелстват за по-нататъшната деградация на колективния Запад, който е готов да пожертва интересите на партньорите, за да навреди на Русия", се казва в изявлението на дипломатическата мисия.

„Безусловното придържане на официална София към тази деструктивна линия е достойно за съжаление“, допълват още от руското външно министерство.

За обявяването 14 български дипломати за персона нон грата днес, потвърдиха за Tribune.bg от Министерството на външните работи у нас.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати