Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Русия иска да разпита Навални в Германия

Свят

Русия иска да разпита Навални в Германия

Снимка:

Главната прокуратура на Русия иска да разпита Алексей Навални и да разбере подробности за пътуването му до Новосибирск и Томск, съобщи РТ.

Надзорният орган, заедно с транспортната полиция, са изпратили искането до германското Министерство на правосъдието. Разследващите възнамеряват да проверят версията за отравянето на руснака и да разберат от първа ръка подробности за здравето му.

Служителите на Главната прокуратура искат да разберат кой е планирал командировката на Навални и кой го е придружавал по време на пътуването - от момента на заминаването от Москва до хоспитализацията в Омск. Отделът също се интересува защо, докато е бил в Томск, е сменил хотелските стаи.

В допълнение бяха поискани резултатите от анализите и токсикологичните изследвания от германските експерти, пише БГНЕС.

Планира се Навални да бъде разпитан в Германия, съобщава РИА Новости. Министерството на правосъдието на ФРГ е получило документа с изискването за разпит и го проучва.  


Коментари (1)

кесо Май таварищ Путин е решил да довърши "работата" дето серсемите от ГРУ оплескаха и сега требе да праща "спешния" екип от "прокурори". Сигур са приготвили да почерпят сънародника Навални по "стар руски обичай" с чай /с мааалце полоний в него/ за "здраве" и да върви приказката по следствието.
21.09.2020 17:15 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още