Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Русия съобщи, че нейните сили са се изтеглили от Змийския остров

Свят

Русия съобщи, че нейните сили са се изтеглили от Змийския остров

Русия съобщи, че нейните сили са се изтеглили от Змийския остров - Tribune.bg
Снимка:

Руските въоръжени сили се изтеглиха от намиращия се край черноморското крайбрежие на Украйна Змийски остров, съобщи днес министерството на отбраната на Русия, цитирано от Ройтерс.

То определи тази маневра като „жест на добра воля“. Това показва, че Русия не възпрепятства усилията на ООН да организира хуманитарен коридор за износ на земеделска продукция от Украйна, пише в изявлението, цитирано от БТА.

Съобщението дойде, след като Украйна предприе няколко нападения срещу руските сили на черноморския остров.

„КАБУМ! На Змийския остров вече няма руски войски. Нашите въоръжени сили свършиха чудесна работа“, написа в Twitter Андрий Ермак, ръководител на администрацията на украинския президент Володимир Зеленски.

Москва добави, че „топката сега е в полето на Украйна“, обвинявайки прозападната страна, че все още не е разминирала черноморското си крайбрежие.

Украйна обвини Русия, че краде нейното зърно, допринасяйки за световния недостиг на храни, причинен от блокирания в украинските пристанища износ на зърно.

Змийският остров, който Русия окупира още в първия ден от инвазията си в Украйна - 24 февруари, придоби световна слава с отказа на разположените там украински граничари да отстъпят пред искането на руските сили да се предадат, отбелязва Ройтерс.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети