Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Русия засили атаките в Донбас, обяви пълен контрол над „Азовтал“

Свят

Русия засили атаките в Донбас, обяви пълен контрол над „Азовтал“

Русия засили атаките в Донбас, обяви пълен контрол над Азовтал - Tribune.bg
Снимка:

Руската армия обяви, че е наложила пълен контрол над металургичния завод "Азовстал" в украинския град Мариупол, след като украинските въоръжени сили преустановиха отбраната.  

Русия засили атаките в Донбас, насочвайки усилията си за завладяване на териториите под украински контрол в Луганска област. Руските сили нанасят интензивни артилерийски удари срещу Северодонецк, съобщи областният управител Серхий Хайдай.  

Украинските военни очакват руските части отново да опитат да преминат реката Северски Донец, след като при предишния опит се стигна до едно от най-тежките сражения в конфликта.  

Според руското министерство на отбраната повече от 2400 украински бойци от „Азовстал“ са се предали през последните дни, включително над 500 в последната група. Няма коментар на данните от украинска страна. По време на отбраната на металургичния комплекс украинските военновъздушни сили са се опитали да осигурят снабдяване за Мариупол по въздух, но са били отблъснати, понасяйки големи загуби, съобщи украинският президент. Той предложи официално споразумение със съюзниците, което да осигури компенсации от Русия за нанесените щети в Украйна. 

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати