Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Руските граждани със забрана за пътуване в чужбина имат 5 дни да предадат паспортите си

Свят

Руските граждани със забрана за пътуване в чужбина имат 5 дни да предадат паспортите си

Руските граждани със забрана за пътуване в чужбина имат 5 дни да предадат паспортите си - Tribune.bg
Снимка:

Руснаците със забрана за пътуване в чужбина ще трябва да предадат паспортите си на властите в рамките на пет дни, след като бъдат уведомени, съгласно правителствен указ, който влиза в сила днес.

Според руския закон властите могат да наложат забрана за пътуване на наборници, служители на Федералната служба за сигурност (ФСБ), осъдени или хора, които имат достъп до държавни тайни или „информация от особено значение“, наред с други.

Върнатият паспорт ще бъде съхраняван от органите, които са го издали, като органите на вътрешното министерство или на външното министерство.

След отпадане на забраната за пътуване, паспортът може да бъде върнат след попълване на заявление, съгласно правителственото постановление.

Лицата, чието право на пътуване е временно ограничено на основание наборна военна или алтернативна гражданска служба, ще трябва допълнително да представят военна книжка с доказателство за отбита служба, се казва в решението.

През март "Файнениъл таймс" съобщи, позовавайки се на неназовани източници, близки до въпроса, че службите за сигурност на Русия конфискуват паспортите на висши служители и ръководители на държавни компании, за да предотвратят задгранични пътувания. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети