Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Руският дипломат, обявен за персона нон грата, напусна България

Свят

Руският дипломат, обявен за персона нон грата, напусна България

Снимка:

Руският дипломат, обявен за персона нон грата, напусна България, съобщи ТАСС.

Вчера Русия заяви, че може да предприеме реципрочни мерки, след като Министерството на външните работи на България обяви за персона нон грата дипломат от руското посолство в София и му даде 72 часа срок да напусне страната. Той е изгонен по подозрения в шпионаж, предаде БНР.

Според българската прокуратура става дума за военния аташе, който е събирал данни за броя на американските военни, участващи в учения на българска територия, като е получавал секретна информация от български гражданин срещу заплащане. От руското посолство в София определиха като неоснователно българското решение. Руската страна си запазва правото на ответни мерки, се посочва в изявление на дипломатическата мисия.

Председателят на комитета по международни отношения на Съвета на федерацията (горната камара на парламента) Константин Косачов подчерта във връзка с този случай, че не за първи път България гони руски дипломати. По думите му страната ни е назначена от покровителите си в НАТО за „рупор на тезата за руската заплаха“.

„Шпиономанията, съпроводена от планомерно гонене на руски дипломати е част от цялостна кампания за дискредитиране на нашата страна“, заяви на свой ред председателят на комисията по международни отношения на Държавната Дума Леонид Слуцкий.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още