Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. САЩ гонят руски дипломати

Свят

САЩ гонят руски дипломати

Снимка:

САЩ са предали на Русия списък с 24 дипломати, които трябва да напуснат страната преди 3 септември заради изтичане на визите. Това обяви руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов в интервю за списание National Interest. Текстът е публикуван във фейсбук страницата на руското дипломатическо представителство.

"За съжаление, ситуацията не се променя към по-добро. Руските дипломатически мисии в САЩ работят при условия на безпрецедентни ограничения, които не само остават в сила, но и се увеличават", констатира посланикът.

"Въпреки изявленията на администрацията на американския президент Джо Байдън относно важната роля на дипломацията и готовността за развитие на стабилни и предвидими отношения с Русия, руското дипломатическо присъствие търпи непрекъснати удари", изтъква още Антонов.

Ролята на дипломацията и готовността за да се развият стабилни и предвидими отношения с Русия, руското дипломатическо присъствие търпи постоянни удари. " Според него американската страна проявява "упоритост и изобретателност по този въпрос".

"Изгонването на дипломати се извършва под измислени предлози. Миналия декември Държавният департамент едностранно определи тригодишен лимит за пътуване за руски персонал, който, доколкото ни е известно, не се прилага за никоя друга държава", каза посланикът. "Получихме списък с 24 дипломати, които се очаква да напуснат страната до 3 септември 2021 г. Почти всички те ще напуснат без замяна, тъй като Вашингтон внезапно затегна визовия режим", каза Антонов.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още