Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Севернокорейски беглец: Ким Чен Ун е мъртъв и Пхенян ще обяви новината през уикенда

Свят

Севернокорейски беглец: Ким Чен Ун е мъртъв и Пхенян ще обяви новината през уикенда

Севернокорейски беглец: Ким Чен Ун е мъртъв и Пхенян ще обяви новината през уикенда - Tribune.bg
Снимка:

Дзи Сон Хо, избягал от Северна Корея и станал депутат в южнокорейския парламент, твърди, че на 99% севернокорейския лидер Ким Чен Ун е мъртъв.

Той заяви, че е бил информиран, че Ким е починал седмица по-рано след претърпяна операция на сърцето и че Пхенян може да пусне новината през уикенда, съобщи „Мирър“.

Според Дзи е възможно същевременно да се обяви, че сестра му Ким Йо Чен ще бъде избрана за наследник на Ким.

Той твърди, че Северна Корея не е обявила веднага смъртта на лидера си и не е обявила период на траур, тъй като е изправена пред сложния въпрос за наследяването на властта.

„Чудя се колко дълго би могъл да издържи след сърдечно-съдова хирургия. Информиран съм, че Ким е починал миналия уикенд. Не съм 100 процента сигурен, но мога да кажа, че възможността е 99 на сто. Смята се, че Северна Корея се бори със сложния въпрос за приемствеността“, коментира севернокорейският беглец.

Наскоро публикувани сателитни снимки загатват, че лидерът си почива в крайбрежния му курорт. Според наблюдатели това обаче може да е тактика за отвличане на вниманието.

Също така се предполага, че Ким може да е напуснал Пхенян, за да избегне коронавируса, след като хора, близки до него, са се заразили.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети