Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Шок в Германия: Застреляха касиер, поискал от клиент да си сложи маска за лице

Свят

Шок в Германия: Застреляха касиер, поискал от клиент да си сложи маска за лице

Снимка:

Германия е обхваната от шок и възмущение, след като 20-годишен работник на бензиностанция беше застрелян от клиент, ядосан, че е помолен да си сложи маска, докато си купува бира.

Убийството е извършено в събота вечерта в провинция Рейнланд Пфалц и се смята за първото в Германия, свързано с въведените правила за ограничаване на коронавируса.

Конфликтът е възникнал, когато касиерът - студент, казал на клиента да си сложи маска за лице, каквито се изискванията във всички магазини в Германия. След кратък спор мъжът си тръгнал.

По данни на прокуратурата около час и половина по-късно заподозреният се върнал, като този път бил с маска на лицето. Но докато носи бирите си към касата, той свалил маската и се разгорял нов спор. След това вади пистолет и стреля в главата на служителя.

49 годишният извършител е германски гражданин, който на следващия ден се е предал сам в полицията. По време на разпитите пред органите на реда той заявил, че се чувствал „притиснат“ от мерките срещу коронавируса, които възприема като „непрекъснато нарастващо нарушение на правата му“ и не е виждал „друг изход“.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема