Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. След „Мегзит“ – тъга и разбиране във Великобритания

Свят

След „Мегзит“ – тъга и разбиране във Великобритания

След Мегзит – тъга и разбиране във Великобритания - Tribune.bg
Снимка:

Тъга и разбиране обхванаха Великобритания, след като официално стана споразумението за „Мегзит“. Хари и Меган вече няма да използват кралските си титли и няма да получават публични средства за кралски задължения, а освен това ще върнат на данъкоплатците 2,4 милиона паунда, използвани за ремонта на жилището им.

„Хари, Меган и Арчи винаги ще бъдат много обичани членове на моето семейство“, се посочва в изявление на кралицата. Но тримата вече няма да я представляват официално, а и ще прекарват все повече време в Канада.

Мнозина изразиха тъгата си от решението на двойката да се оттеглят от кралските си задължения.

„Тъжен ден“, написа кралският коментатор Фил Дампиер, цитиран от The Mirror. Бившият шеф на флота лорд Уест също изрази съжаление, че Хари вече няма да служи на военните. Нещо повече – ще трябва да се лиши от военните си титли.

Имаше и такива, които изразиха симпатии към младото семейство. Писателят Грег Хогбън коментира: „Меган спаси Хари. И те трябва да бъдат изпратени на своето пътешествие с любовта, подкрепата и уважението на британския народ.“ Актьорът Роб Шнайдер също изрази подкрепа към двамата, като посочи, че Хари е превърнал Меган в истинска принцеса, като я е направил щастлива.

Е, не липсваха и шеги в социалните мрежи. Като тези колажи:


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети