Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. След влаковата катастрофа: Внесоха жалби срещу премиера Мицотакис

Свят

След влаковата катастрофа: Внесоха жалби срещу премиера Мицотакис

След влаковата катастрофа: Внесоха жалби срещу премиера Мицотакис - Tribune.bg
Снимка:

Жалби срещу представители на гръцките железници, но и срещу политически лица са внесли във вторник роднини на жертвите в железопътната катастрофа в долината Темпе в Централна Гърция на 28 февруари, при която загинаха 57 души.

Както съобщи представителят на сдружението на роднините на жертвите Христос Константинидис, жалбата пред Апелативния съд в Лариса е срещу премиера Кириакос Мицотакис, срещу компетентните министри от настоящото и предишни правителства, както и срещу служители на железниците.

Константинидис обясни, че цел на жалбата е да бъде извършено разследване назад в миналото, което да обхваща 15 години, за да бъде установена отговорността евентуално и на други лица освен обвиняемите в момента.

Катастрофата в Темпе стана късно вечерта на 28 февруари при челен сблъсък между пътнически и товарен влак близо до град Лариса. Много от жертвите бяха млади хора, предимно студенти, завръщащи се в Солун след дълъг уикенд по родните си места.

Обвинения за причиняването на катастрофата до момента са повдигнати на дежурния ръководител на движението на гарата в Лариса, още двама ръководители на движението и един инспектор от железопътната инфраструктурна компания. В голяма част от обществото обаче има усещане, че трагедията е следствие на дългогодишна небрежност от страна на правителствата към състоянието на гръцките железници. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети