Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Случаите на COVID в света преминаха 250 милиона, рекорден брой заразени в Източна Европа

Свят

Случаите на COVID в света преминаха 250 милиона, рекорден брой заразени в Източна Европа

Случаите на COVID в света преминаха 250 милиона, рекорден брой заразени в Източна Европа - Tribune.bg
Снимка:

Случаите на заразяване с коронавирус в света днес надхвърлиха 250 милиона. Някои страни в Източна Европа регистрираха рекорден брой заразени, въпреки че вълната на заразяване с варианта Делта на коронавируса започва да отшумява и много страни разхлабват ограниченията, свързани с търговията и туризма.

Средният брой на случаи на заразяване е намалял с 36 процента през последните три месеца, става ясно от анализ на Ройтерс, цитиран от БТА.

С вируса обаче продължават да се заразяват по 50 милиона души на всеки 90 дни. Предполага се, че това се дължи на варианта Делта. За сравнение, беше необходима около година за регистрирането на първите 50 милиона случая на заразяване с коронавирус.

Здравни експерти се надяват, че много държави са преодолели най-лошия период от пандемията благодарение на ваксините и на естествената защита, която организмите формират при контакт с вируса. Те обаче се опасяват, че по-студеното време и предстоящите събирания по повод зимните празници могат да доведат до по-голяма заболеваемост.

Броят на заразените продължава да расте в 55 страни по света, като в Русия, Украйна и Гърция бяха регистрирани рекордни нива на случаи на заразяване. Източна Европа е един от регионите с най-малко хора, ваксинирани срещу COVID.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети