Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Сръбските власти разкрили планирано покушение срещу Вучич

Свят

Сръбските власти разкрили планирано покушение срещу Вучич

Сръбските власти разкрили планирано покушение срещу Вучич - Tribune.bg
Снимка:

Покушението срещу сръбския президент Александър Вучич е било планирано за февруари. Това заяви късно снощи сръбският премиер Ана Бърнабич в ефира на ТВ Първа, предаде БТА.

Получихме на 14 януари информацията за планирано покушение срещу президента на Сърбия от страна-членка на ЕС. Нападението е трябвало да бъде извършено през февруари, посочи Бърнабич. Става въпрос за сериозна заплаха, всички детайли са били предадени на сръбското министерство на вътрешните работи в писмена форма чрез Интерпол. Като предпазна мярка бе засилена охраната на президента, заяви сръбският премиер.

Малко по-рано вчера министърът на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин съобщи пред журналисти за подготвяното покушение срещу Вучич. Получихме оперативна информация за съществуването на престъпна група, която си е поставила за цел покушение срещу Александър Вучич, каза министърът. Лидер на организираната престъпна група бил Радое Звицер, ръководител на Кавачкия клан, съобщи Вулин. В началото на 2020 г. Вулин също бе заявил, че полицията разполага с оперативни данни за това, че срещу президента на страната се подготвя покушение.  

 


Топ новини

виж още