Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Срещата на Г-20: Климатът, икономиката и геополитическото напрежение (СНИМКИ)

Свят

Срещата на Г-20: Климатът, икономиката и геополитическото напрежение (СНИМКИ)

Срещата на върха е засенчена от напрежението между двете най-големи икономики в света – САЩ и Китай

Световните лидери се събраха на среща на Г-20 в японския град Осака. Сред основните теми са климатичните промени, икономическият растеж и геополитическото напрежение.

Лидерите на групата на 20-те вече откриха срещата на високо равнище, като се очаква форумът да бъде един от най-бурните от години, съобщава АФП.

Срещата на върха е засенчена от напрежението между двете най-големи икономики в света, с надежда, че Си и Тръмп могат да постигнат примирие, когато разговарят в събота в кулоарите на срещата на върха.

Първата сесия на срещата е фокусирана върху цифровата икономика, като загрижеността за неприкосновеността на личния живот и сигурността са включени в дневния ред, пише БГНЕС.

"Дигитализацията бързо промени различни аспекти на нашето общество и икономика", каза Абе при откриването на сесията. "Щастлив съм да видя инерцията да се справим в световен мащаб с цифровата икономика", каза той. Но в знак на продължаващото напрежение, което вероятно ще доминира преговорите, Тръмп се позова на опасенията на САЩ относно заплахата за сигурността, която представлява китайската телекомуникационна компания Хуауей.

Администрацията на Тръмп е предприела мерки за забрана на Хуауей, като Китай е поискал прекратяване на ограниченията като част от условията за възобновяването на преговорите за разрешаване на търговската война.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати