Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. СЗО с тежка прогноза за пандемията: 2021 може да достигне по-високи пикове от 2020

Свят

СЗО с тежка прогноза за пандемията: 2021 може да достигне по-високи пикове от 2020

СЗО с тежка прогноза за пандемията: 2021 може да достигне по-високи пикове от 2020 - Tribune.bg
Снимка:

Втората година от коронавирусната пандемия се очаква да бъде по-тежка от първата, предупреди Майкъл Райън, директор на Програмата за извънредни ситуации на Световната здравна организация.

„Навлизаме във втората година на пандемията. Тя може да се окаже дори по-тежка, предвид динамиката на разпространението на коронавируса и някои от проблемите, на които сме свидетели“, каза той.

Представителят на СЗО подчерта, че данните, получени от организацията през последните две седмици, показват, че заболеваемостта „отново е достигнала пик“.

Райън каза, че Северното полукълбо, особено Европа и Северна Америка, преживяват „перфектна буря“. Факторите, които са довели до увеличаване на разпространението на инфекцията, са били замръзване, скупчване на хора във вътрешни помещения, както и циркулиране на нови щамове на коронавируса.

Според данните на СЗО броят на коронавирусните инфекции в световен мащаб е надхвърлил 90 милиона, а почти 2 милиона души са починали. През изминалия ден са идентифицирани 546 016 нови случая на COVID-19 и 9 884 смъртни случая в света.

БГНЕСБГНЕС


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Идиотите от СЗО разправяха, че НЯМА да има ваксина още 5-6 години. Същите идиоти от СЗО през 2019 г. скриха пандемичния потенциал на този вирус, докато не стана твърде късно.. Сега отново разправят врели-некипели. Никой не им вярва.
14.01.2021 12:39 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати