Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Талибаните убиха шефа на правителствената преслужба на Афганистан

Свят

Талибаните убиха шефа на правителствената преслужба на Афганистан

Талибаните убиха шефа на правителствената преслужба на Афганистан - Tribune.bg
Снимка:

Талибаните застреляха началника на пресслужбата на афганистанското правителство в джамия в столицата Кабул, съобщи ведомството дни след предупреждение, че ще се насочи към висши служители на администрацията в отмъщение за увеличени въздушни удари.

"За съжаление, дивите терористи отново извършиха малодушен акт и убиха патриотичен афганистанец", заяви говорителят на вътрешното министерство Мирвайс Станикзай за смъртта на Дава Хан Менапал.

Талибаните поеха отговорност за убийството, като говорителят Забихула Муджахид изпрати съобщение до медиите, че "той е убит при специална атака, извършена от моджахидини".

Боевете в дългогодишния конфликт в Афганистан се засилиха от май, когато чуждестранните сили започнаха последния етап от изтеглянето, което трябваше да приключи по-късно този месец.

Талибаните вече контролират големи части от провинцията и сега предизвикват афганистанските правителствени сили в няколко големи града.

Ислямистките екстремисти предупредиха в сряда за още атаки срещу ръководители на афганистанското правителство, ден след като министърът на отбраната избегна опит за убийство.

Атаката с кола бомба и огнестрелно оръжие срещу министъра на отбраната Бисмила Мохамади във вторник вечерта донесе войната в столицата за първи път от месеци.

Афганистанските и американските военни засилиха въздушните удари в борбата си срещу ислямистите в редица градове, а талибаните заявиха в сряда, че нападението в Кабул е техният отговор.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Афганистан
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати