Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Тереза Мей отново чу „не“ – парламентът отхвърли сделката за Брекзит

Свят

Тереза Мей отново чу „не“ – парламентът отхвърли сделката за Брекзит

Тереза Мей отново чу не – парламентът отхвърли сделката за Брекзит - Tribune.bg
Снимка:

Най-късно в четвъртък ще знаем отлага ли се напускането на ЕС

Пореден удар за британския премиер Тереза Мей. Парламентът за пореден път отхвърли категорично предлаганата от нея сделка с ЕС за Брекзит. Този път „не“ казаха 391 депутати, а 242 я подкрепиха.

Така се оказва, че и снощният финален опит на Мей за предоговаряне е бил неуспешен. Снощи тя беше във Страсбург за последни договорки с европейските институции и дори успя да постигне промяна при спорния защитен механизъм за ирландската граница.

Веднага след поредното поражение в Камарата на общините – Мей направи изявление пред депутатите с пресипнал глас заради грип, пише АФП.

В него тя заяви, че е решена да приложи резултатите от референдума за напускане на ЕС, но в същото време е и убедена, че най-добрият начин е Великобритания да излезе от ЕС със споразумение.

„Парламентът ще трябва да реши какво точно иска и дали иска и провеждането на втори референдум“, бяха думите на Тереза Мей.

Утре британският парламент ще гласува дали Великобритания да напусне без сделка, което също е опция, която не се радва на подкрепа. Ако отхвърлят това, в четвъртък ще решават дали Лондон да поиска от Брюксел отлагане на Брекзит.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема