Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Тереза Мей: Предстои критична седмица за Великобритания

Свят

Тереза Мей: Предстои критична седмица за Великобритания

Тереза Мей: Предстои критична седмица за Великобритания - Tribune.bg
Снимка:

Без мен Брекзит няма да е по-лек, заяви премиерът

Предстои критична седмица за Великобритания. Това предупреждение отправи премиерът Тереза Мей, като защити постигнатото споразумение за излизането на страната ѝ от ЕС.

Мей припомни, че все още има да се уточняват детайли по споразумението и че то не е окончателно прието. Освен това темата ще бъде разгледана от лидерите на ЕС на среща на върха на 25 ноември.

Мей премина през тежка седмица, след като ключови министри от кабинета ѝ подадоха оставки заради постигнатата договореност. Документът, който определя отношенията на Лондон и Брюксел в над 500 страници, не се хареса на повечето депутати в Обединеното кралство. Критиките идват както от опозицията, така и от консервативната партия на Мей. Поде се инициатива и за свикване на вот на недоверие към премиера. За целта трябва да бъдат изпратени 48 писма от депутати от партията на Мей до председателя на комисията, отговарящ за структурата на партията. До момента обаче този брой не е достигнат, обяви лично Тереза Мей.

Тя заяви и че преговорите без нея за Брекзит няма да бъдат по-лесни.

Междувременно бившият министър на Великобритания за Брекзит Доминк Рааб отново разкритикува договора. Напусналият в четвъртък министър е на мнение, че Лондон е изнудван и му извиват ръцете.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети