Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Тръмп: Чувствам се много по-добре, ще се върна скоро

Свят

Тръмп: Чувствам се много по-добре, ще се върна скоро

Снимка:

Мелания е добре, но има нов случай на COVID-19 в Белия дом

„Сега се чувствам много по-добре. Работим упорито, за да се възстановя изцяло. Мисля, че скоро ще се върна.“ Това каза във видео американският президент Доналд Тръмп, който се зарази с COVID-19 и беше настанен в болница преди ден. Обръщението Тръмп направи чрез лични си профил в Туитър.

Той благодари на медиците, които се грижат професионално за него. Обясни, че състоянието на първата дама Мелания, която също е заразена, е много добро.

Тръмп подчерта, че не е имал избор, освен да рискува да се зарази с коронавируса. „Нямах друг избор. Защото не исках просто да стоя в Белия дом“, заяви президентът. Според него той е бил длъжен да се изправи срещу проблема като лидер.

Часове по-рано началникът на президентската канцелария Марк Медоус заяви пред медиите, че „все още не сме поели със сигурност пътя към пълното възстановяване“. В съобщение лекарят на Тръмп д-р Шон Конли каза, че президентът няма температура към събота вечер и не е на кислород. Той уточни, че нивото на насищане на кръвта на Тръмп с кислород е било в нормите през целия ден.

„Той е с невероятно подобрение от вчера сутринта, когато редица от нас, лекарят и аз, бяхме много загрижени“, каза Медоус. Лекарят от Белия дом Конли заяви, че Тръмп „все още не е вън от опасност“, но че медицинският екип е „предпазлив оптимист“.

Междувременно стана ясно, че и личният помощник на президента Доналд Тръмп, Ник Луна също е дал положителен резултат при тест за коронавирус. Във вторник той е присъствал на първия телевизионен дебат между Тръмп и съперника му за Белия дом Джо Байдън в Кливланд.

През последните дни с коронавирус се оказаха заразени помощничката на президента Хоуп Хикс, бившата му съветничка Келиан Конуей, трима сенатори републиканци, председателят на националния комитет на Републиканската партия Рон Макданиел, мениджърът на предизборната кампания на Тръмп – Уилям Степин, както и трима журналисти от пресцентъра в Белия дом,припомня bg-voice.com.

Междувременно дъщерята на Тръмп - Иванка Тръмп публикува негова снимка и отбеляза, че „нищо не може да го спре да работи за американския народ“.   


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още