Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Тръмп е информиран за състоянието на Ким Чен Ун

Свят

Тръмп е информиран за състоянието на Ким Чен Ун

Снимка:

Лидерът на Северна Корея няма публични изяви през последните две седмици

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че знае какво е здравословното състояние на севернокорейският лидер Ким Чен Ун, като предположи, че светът ще научи подробности „в не чак толкова далечно бъдеще“, стана ясно на пресконференция в Белия дом.

„Но сега не мога да говоря за това“, посочи Доналд Тръмп.

Американският президент изтъкна пред медиите, че има „много добра представа“ за състоянието на Ким Чен Ун.

Лидерът на Северна Корея не е виждан никъде през последните две седмици. Спекулациите с неговото състояние са за неуспешна сърдечна операция, защото на лекаря му треперели ръцете, както и че след това диктаторът е изпаднал във вегетативно състояние. Тази информация не бе потвърдена, а по-късно бе отречена от източници в Южна Корея.

Доналд Тръмп подчерта, че американците са щели да бъдат във война със Северна Корея, ако той не е бил президент на страната. Той пожела всичко най-добро на Ким Чен Ун, за да покаже, че двамата са в много добри отношения.

Високопоставени политици в Южна Корея твърдят, че Ким Чен Ун е добре, а властта в Китай, който е един от най-близките съюзници на Северна Корея, не дава подробности по темата. Една от държавните медии в азиатската страна съобщи на 22-ри април, че Ким Чен Ун е изпратил послание до сирийския президент Башар Асад. А в понеделник беше публикувана информация в местните медии, че държавният глава е благодарен на управителите на севернокорейския град Вонсан за постигнатото и създаването на добър крайбрежен туристически регион.

Необичайна военна активност също липсва в страната, но няма и предварително определен наследник за поста, въпреки че сестрата на севернокорейския лидер е поела ключова роля в управлението. Предполага се, че тя е вероятният наследник за поста, което според наблюдатели би довело до ескалация на борбата за власт.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още