Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Тръмп очаква да добавят лицето му на монумента на планината Ръшмор

Свят

Тръмп очаква да добавят лицето му на монумента на планината Ръшмор

Снимка:

На 4 юли Тръмп изнесе реч на фона на планината

От администрацията на Тръмп са разговаряли с губернатора на Южна Дакота, за да разберат дали е възможно да се стартира процес по добавяне на лицето на 45-тия американски президент на монумента на планината Ръшмор, твърди „Ню Йорк таймс“.

Това станало повод при срещата си с Тръмп преди време губернаторът Кристи Ноем да подари на американския президент реплика на известния монумент, но с добавено негово лице.

В интервю по темата от 2018 г.  Ноем посочва, че американският президент е абсолютно сериозен и „винаги е мечтал“ да види лика си на планината Ръшмор редом до президентите Джордж Вашингтон, Томас Джеферсън, Ейбрахам Линкълн и Теодор Рузвелт.

„Когато ме попита за първи път си помислих, че се шегува и се разсмях, но той не се смееше“, уточнява губернаторът на южна Дакота.

На националния празник на Съединените щати – 4 юли, Тръмп изнесе реч на фона на планината Ръшмор и защити монумента от неговите критици. Местни активисти и индиански племена от години критикуват неговата история и цел.

„Този монумент ще остане в историята като символ на нашите прадеди и свободата ни. Докато ние сме тук тази вечер, опасността заплашва постигнатото от нашите предци“, коментира тогава Тръмп.

От Белия дом подчертават, че монументът на планината Ръшмор е федерален, а не щатски обект.  


Коментари (2)

Анна - Мария Петкова О, боже..! Сигурно ще поръча и да е двойно по- голямо от останалите :))
10.08.2020 16:30 / Отговор
кесо Е тогава вилнеещите терористи из американските градове наистина ще взривят монумента.
10.08.2020 19:14 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още