Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Туитър скри публикация на Тръмп – насърчавала насилието

Свят

Туитър скри публикация на Тръмп – насърчавала насилието

Туитър скри публикация на Тръмп – насърчавала насилието - Tribune.bg
Снимка:

Продължава напрежението между американския президент Доналд Тръмп и любимата му социална мрежа. Туитър скри негова публикация за безредиците в Минесота.

Публикацията „насърчава насилието“, обясниха от социалната мрежа.

„Тези бандити опетняват паметта на Джордж Флойд и аз няма да допусна това. Разговарях с губернатора Тим Уолц, който каза, че армията ще бъде с него в това. Ще се опитаме да контролираме всички безредици, но когато започнат грабежите, ще започне и стрелбата. Благодаря ви“, написа Тръмп.

Макар да предупреждават, че туитът на президента насърчава насилието и не отговаря на правилата в мрежата, от Туитър дават възможност той да бъде прочетен.

Това става часове, след като Тръмп подписа указа срещу социалните мрежи. Според раздел 230 от Закона социалните мрежи не носят отговорност за публикациите на своите потребители, защото се възприемат като платформа, а не като издатели.

„Туитър не прави нищо за всички лъжи и пропаганди, които се излагат от Китай или от радикалната партия на левите демократи. Те са насочени към републиканците, консерваторите и президента на Съединените щати. Раздел 230 трябва да бъде отменен от Конгреса. Дотогава ще се регулира!“, написа американският президент след като постът за Минесота бе скрит.

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети