Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. В Ню Йорк само за ден от COVID-19 починаха 100 души

Свят

В Ню Йорк само за ден от COVID-19 починаха 100 души

Снимка:

Само за един ден в Ню Йорк от короавирус починаха сто души, с което черната статистика нарасна до 385 случая, съобщи АФП.

Досега в Щатите от новия коронавирус са починали 1046 души.

Междувременно губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо продължи да предупреждава, че пандемията на коронавируса ще предизвика огромно напрежение за болниците и здравните заведения. "Почти при всеки сценарий, който е реалистичен, капацитетът на сегашната система на здравеопазване ще бъде надхвърлен. Малко реалност", каза Куомо.

В момента болниците и здравните заведения в щата разполагат с достатъчно лични предпазни средства за „близкото бъдеще“, каза Куомо, но те все още търсят респиратори в цялата страна.

Щатът одобри разделянето на вентилаторите, за да може една машина да обслужва двама пациенти. Куомо каза, че работят и върху превръщането на хиляди машини за анестезия във вентилатори.

Междувременно стана ясно, че безработните в САЩ са достигнали 3,3 милиона.

Спирането на работа на много американски компании, причинено от пандемията от коронавируса, предизвика експлозия на американци, подаващи заявления за обезщетения за безработица.

Почти във всеки щат се наблюдава тежко въздействие върху хранителни услуги, настаняване, развлечения и отдих, здравеопазване и транспорт.

Само щатът Ню Йорк е получил 1,7 милиона заявления за обезщетения.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив