Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Външно министерство: Не пътувайте до Шри Ланка

Свят

Външно министерство: Не пътувайте до Шри Ланка

Външно министерство: Не пътувайте до Шри Ланка - Tribune.bg
Снимка:

МВнР повиши нивото на риск за пътуване, не са изключени нови атентати

Министерството на външните работи повиши нивото на риск за пътуване в Шри Ланка като предупреждава българските граждани да не предприемат пътувания до тази страна, както и във вътрешността ѝ, освен в случаи на крайна необходимост.

По информация на посолството ни в Делхи, независимо от тенденциите за постепенно нормализиране на ситуацията в Шри Ланка, прогнозите са този процес да отнеме значително време. Не е изключена и възможността терористични групи да се опитат да извършат нови бомбени атаки.

Препоръчително е сънародниците ни в Шри Ланка да избягват места, в които се провеждат религиозни прояви, да проявяват предпазливост, ако са в близост до големи събирания на хора, протести или демонстрации, както и да следят информацията за актуалната обстановка в страната.

При необходимост или при извънредна ситуация българските граждани могат да се свържат с посолството на Република България в Делхи на тел.: + 91 11 26115549; +91 11 26115550 , тел. в извън работно време: + 91 9910999498. Сигнали и молби за съдействие се приемат денонощно и на телефонните линии на Дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: crisis@mfa.bg.

Кървавите атентати се случиха навръх католическия Великден. Властите в Шри Ланка са разпознали 42 чужденци сред общо 253-мата убити. Сред жертвите - чуждестранни граждани, най-много са загиналите индийци (11 души), британци (6), китайци (4) и датчани (3), съобщава Франс прес. Дванайсет чужденци все още се смятат за безследно изчезнали.

Правителството обяви извънредно положение, за да осигури максимално поле за действие на силите за сигурност, издирващи извършителите. До момента във връзка с атаките са арестувани над 150 заподозрени.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати