Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. „Вашингтон пост“: Тръмп искал да направи щерка си Иванка вицепрезидент

Свят

„Вашингтон пост“: Тръмп искал да направи щерка си Иванка вицепрезидент

Снимка:

Доналд Тръмп обмислял да издигне дъщеря си Иванка Тръмп като кандидат-вицепрезидент по време на изборите през 2016 г., се казва в публикация на „Вашингтон пост“.

Позовавайки се на предстоящата да излезе книга на бившия зам.-шеф на кампанията на Тръмп Рик Гейтс, "Wicked Game", която ще бъде публикувана на 13 октомври, вестникът съобщи, че по време на дискусии относно избора на кандидат-вицепрезидент тогавашният кандидат за президент Тръмп казал на група от топ помощници в кампанията си: „Мисля, че трябва да е Иванка. Какво ще кажете за Иванка като мой вицепрезидент?“

„Тя е умна, умна е, красива е и хората биха я обичали!“, добавил той според вестника.

Кандидатът за президент беше толкова запален по идеята за Иванка като вицепрезидент и „хладен към други опции, включително евентуалния избор на тогавашния губернатор на Индиана Майк Пенс, че екипът му два пъти обсъди идеята“, пише „Вашингтон пост“.

Иванка казала на баща си, че това не е добра идея и Тръмп избрал Пенс, след като тогавашният губернатор изнесе „яростен и пространен монолог“ за бившия президент Бил Клинтън и съперничката на Тръмп Хилари Клинтън през 2016 г. на закуска.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още