Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Вътрешният министър на РСМ: Показахме европейско ниво при охраната на честването на Гоце Делчев

Свят

Вътрешният министър на РСМ: Показахме европейско ниво при охраната на честването на Гоце Делчев

Вътрешният министър на РСМ: Показахме европейско ниво при охраната на честването на Гоце Делчев - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на външните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски поздрави служителите от всички организационни звена в МВР в страната „за професионализма и всеотдайността при изключително добре изпълнения оперативен план в областта на охраната по време на честването на рождения ден на Гоце Делчев”, предава БТА.

„Както пред гроба на великия Делчев до църквата „Свети Спас”, така и на граничните пунктове, македонската полиция беше на висотата на задачата си успешно да реализира това събитие с най-високо ниво на сигурност - ярък пример за това как постъпва полиция на европейско ниво. Благодаря и на гражданите, медиите и медийните работници, които проявиха разбиране и по най-професионален начин дадоха своя принос за едно наистина достойно почитане на великия Гоце Делчев. И разбира се, македонската полиция няма да позволи унижението на македонския народ”, написа във Фейсук профила си Спасовски, публикувайки видео за част от взетите мерки по осигуряването на честването на 151-га годишнина от рождението на Гоце Делчев.

В събота ГКПП „Гюешево-Деве Баир” беше затворен за желаещите да преминат границата, а за причина бе посочена липса на ток.

Северна Македония затвори границата заради проблем с тока, България ѝ дарява три генератора

Трима българи бяха задържани при опит да влязат в Македония, беше им наложена глоба от по 300 евро и забрана да влизат в страната три години. Българите са платили и 800 евро за съдебни разходи.

Адвокатът на българите, задържани на Деве баир: 6 часа са били с белезници, бити са

Външното ни министерство определи отношението на Македония като „унизително и недопустимо”.

Външно министерство: Отношението на властите в РСМ към българите е унизително и недопустимо

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети