Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Вебер: В България демокрацията работи

Свят

Вебер: В България демокрацията работи

Снимка:

Европейският парламент обсъжда състоянието на правовата държава в България. Председателят на Групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент Манфред Вебер защити българските власти.

„България е страна, която извървя доста път и ѝ остава още доста да извърви. Младите искат бързо да се случват нещата и това е добре. Какви са фактите за България? Българите трябва да се гордеят с това, което са постигнали. Щом говорим за правовата държава, значи демокрацията функционира. България се управлява от партия от ЕНП. От лятото всяка вечер се протестира, значи няма проблем със свободата на словото. Бойко Борисов приветства протестиращите“, заяви Вебер.

Правителството и парламентът са избрани от народа, защо трябва да се разпускат, попита германецът.

„Бойко Борисов е лидер на едно проевропейско правителство. Има много работа, на България е на прав път. Правителства не се сменят с демонстрации, а на честни избори и това ще стане през март“, подчерта той.

„Комисията е наясно, че в България има протести и внимателно наблюдаваме ситуацията. Подкрепяме мирните протести, това е основно право. Знаем и за заявлението на Борисов за реформа в Конституцията, но все още не можем да се произнесем по тях. Европейската комисия ще продължи да следи динамиката на събитията в България. Важно е да не бъде обърната посоката на напредъка“, заяви заместник-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова по време на дебата за върховенството на закона.  


Коментари (10)

Анастас #
Поредната Шумкарска акция на
Бай Гъз Костовашки
известен с прякора Радан Кънев
и Хасковкийската Порусначени Пача
в съглашение с Зелените и Червените Отрепки в ЕП.

Говеждото изпражнение - Минетков ...
подгрява с простотии пред входа на ЕП, поради липсата на Йоло Деневффъъъ ...

През това време Бай Гъз се изпърдява обилно вътре от Високата Трибуната на ЕП.
Всичко се навързва:
1. Громиш Европейската десница
2. Маскариш лидера на най-представителната дясно-центристка партия в БГ
3. Московските мутри потриват доволно ръце, че разделят Европа.

Така ДСБ, Зелени, Лилави, ДеБъйци, професор, скулптор и Червени Социалисти станаха много мръсни думи.

(безкомпромисно)
.
05.10.2020 21:17 / Отговор
МАРТИН ВЕБЕР - ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА БЪЛГАРИЯ!!! КАКТО ВИНАГИ ГЕРМАНИЯ Е ОПОРАТА НА БЪЛГАРИЯ! - СЕРИОЗНИ ХОРА,ВСЕКИ ИСКА В ГЕРМАНИЯ-ДОРИ РУСОФИЛИТЕ И ЕМИГРАНТИТЕ ОТ ЦЯЛ СВЯТ....
05.10.2020 21:26
ЛУМПЕН РАДЕВ, РАЗБРА ЛИ КОГА СА ИЗБОРИТЕ? НЯМА СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО! - НЯМА ПАЧКИ ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА ЕВРОПА!!!
05.10.2020 21:30
Българин ЧУЖДИ ДЕПУТАТИ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАСТЪПВАТ ЗА БЪЛГАРИЯ СРЕЩУ ПРОФАЖНИТЕ БЪЛГАРСКИ КЕЛЕМЕТА!
НЕ ГИ Е СРАМ ТАЗИ ОТВРАТ ЙОНЧЕВА И КЪНЕВ;
05.10.2020 21:30 / Отговор
Дрън дрън те се застъпват за върховенство на правото, за да няма корупция, но се оказа, че има легална корупция чрез лобистки законодателство; за безобразията на главния прокурор, който отдавна трябваше да разследва Борисов, Горанов, Доган,Пеевски,Каракачанов, Симеонов. За медиите, които са на мафията.
06.10.2020 09:29
Heil Weber und Birissow Има демокрация само за мафиотската клика и подлогите. Да спрат парите и тоя меркантилен тулуп веднага ще подаде оставка.
05.10.2020 23:45 / Отговор
РУМЕН РАДЕВ-ПЕНСИОНЕР СТАВА ПЕНСИОНЕР НА 35 Г. - НЕ Е МЕРКАНТИЛЕН.. КОРНЕЛИЯ НИНОВА-ВЗЕЛА ТЕХНОИМПЕКС-НЕ Е МЕРКАНТИЛНА
ВСЕКИ ЧЛЕН НА БКП/БСП-ПРИВИЛЕГИИ НАВСЯКЪДЕ-НЕ СА МЕРКАНТИЛНИ
ЦИГАНСКА ПАРТИЯ-НА КРАДЦИ И УБИЙЦИ....
06.10.2020 08:43
Няма Мартин Вебер много прости коментатори. А Манфред Вебер, самата ЕНП го оттегли от еврокомисията, ние еврогражданите гласувахме за него, а стана Урсула. Просто този германец няма качествата да е лидер, а и образованието му не е завидно.
06.10.2020 09:24 / Отговор
В БЪЛГАРИЯ Е ПЪЛНО С ОБРАЗОВАНИ ЛУМПЕНИ-НАЙ-ИЗВЕСТНИЯ Е РУМЕН РАДЕВ! ЗА ДА СИ ЛИДЕР-ПЪРВО ТРЯБВА ДА СИ ОБИЧАШ ДЪРЖАВАТА.
06.10.2020 11:44
Да Румен Радев е сто пъти по-образован от Вебер. Преди да гласувам за ЕНП му проучих биографията на родния му за него език, на Вебер, и се оказа, че е уникално бедна, а образованието му е само едно колежче, т.е. полувисше. Тимерманс къде, къде беше по- образиван, дипломат, от аристократично семейство, но ако не се промени нагласите на гражданите да се гласува за личности, а не за партии, така ще е, ще ни яхат некадърници с бабаитски поведение.
06.10.2020 12:53 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още