Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кънев с последен напън да убеди ЕНП да са срещу правителството в ЕП довечера

Политика

Кънев с последен напън да убеди ЕНП да са срещу правителството в ЕП довечера

Кънев с последен напън да убеди ЕНП да са срещу правителството в ЕП довечера - Tribune.bg
Снимка:

Съпредседателят на „Демократична България“ се оплака, че ЕНП не му позволяват да се изкаже на дебата

Ръководството на групата на ЕНП в Европейския парламент е гласувало решение да не предостави време за пленарно изказване на алтернативни позиции в днешния дебат за България. За това информираха във Фейсбук българските евродепутати Радан Кънев и Александър Йорданов.

Кънев изразява недоволство от решението, тъй като той самият е имал планове да говори пред ЕП.

„Разбирам тази позиция, но я намирам дълбоко погрешна, от гледна точка на дългосрочния интерес на ЕНП и вечните ценности, които партията защитава. На днешното заседание на групата на ЕНП, непосредствено преди дебата, ще направя последен опит да убедя ръководството на групата, че пасивната и защитна позиция вреди и на ЕНП, и на интереса на българските граждани и европейските данъкоплатци“, написа Кънев.

Освен това той ще се възползва от правото си да внесе писмено изказване по дебата, в което щял да изкаже гледната точка на „тези две трети от българските граждани, които подкрепят протестите и се обръщат към Европа с призив за подкрепа на законността и свободата“.

В дебата с начален час около 20:00 ч. българско време от ЕНП вероятно ще се изкажат единствено Манфред Вебер - председател, Андрей Ковачев - зам.-председател, Роберта Мецола - координатор на Комисията LIBE  и Андрей Новаков, съобщи Александър Йорданов.

„Това, което имах да кажа по въпроса за тази антибългарска акция на социалисти, комунисти, зелени и леви либерали, съм го казал в работната група на ЕНП в комисията  LIBE, както и пред парламентарната група. Въпреки препоръката на Медицинската служба на парламента депутатите от т.нар. рискова група 100%  да избягват участие в заседания в закрити помещения, ще присъствам в пленарната зала, за да чуя и видя до каква още низост могат да паднат хулителите на България. „Отровеният“ от злоба протестър Минеков няма да бъде допуснат в Парламента. Гласуването на резолюцията ще е в четвъртък и тогава ще стане ясно кои политически сили в Европа са приятели на България и кои са тези, които не ни мислят доброто“, коментира Йорданов.

„Що се отнася до поведението на инициаторите на дебата - Йончева и Кънев, то е ясно, че дружбата между БСП и ДБ ще укрепне още повече след този дебат. За да се мъчи и страда България“, предрича той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (22)

Срам! Нагъл, по-нагъл, най-нагъл!
05.10.2020 16:50 / Отговор
Сашко йорданов!!!
05.10.2020 17:19
Karabas Barabas Последни новини! Изпълнителите на завещанието на барон von Mazen Guz са намерили неговият наследник - хер Purdan von Halken mi Zee – в европейския парламент, между фикуса и прозореца! Новият барон прие своята наследствена титла и отсега прибавя към името си - von Halken mi Zee - и това на барона - von Mazen Guz! Търговците на вазелин в Брюксел не смогват да доставят заявените количества за многото приятели на новия барон, от Турция, Мароко, Судан и други страни, които искат да му честитят наследството! Ein Reich, ein Volk, ein Purdan!
05.10.2020 18:55
Анастас #
Костовашкият Педалист и Тротонеткаджия

Бай Гъз Костовашки - известен с прякора Радан Кънев

се включи в поредната Шумкарска акция на
съвместно с Хасковкийската Порусначени Пача
в съглашение с Зелените и Червените Отрепки в ЕП.

Говеждото изпражнение - Минеков
подгрява с простотии пред входа на ЕП
докато Бай Гъз се изпърдява обилно вътре от Трибуната.
.... все пак си е Бай Гъз.

Така ДСБ, Зелени, Лилави, ДеБъйци, професор, скулптор и Червени Социалисти станаха много мръсни думи.

(литературно разбирано)
.
05.10.2020 19:58
Джедай Тотю За вас не знам, ама и Радан, и Елена Йончева ми се виждат толкова грозни, че просто няма накъде повече! Грозни физически и грозни душевно, предатели и българомразци, мръсни, отвратителни, дребни душици, готови на всяка низост само и само да наплюят България и българите, да ни се подиграят, да направят така, че да ни спрат еврофондовете, както ги спряха на комунистите! Няма такава човешка утайка и тиня като тези двамата боклука! Отврат!
05.10.2020 20:31
РАДАН КЪНЕВ=ПОЛИТИЧЕСКО И НРАВСТВЕНО ДЖУДЖЕ.... С ГОЛИ ПРЕТЕНЦИИ, ПОДОБНИ НА ЛУМПЕНА РАДЕВ
Т. Е. 2 ДЖУДЖЕТА В БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА....
05.10.2020 21:15
Покажи всички
Феноменален идиот !
05.10.2020 16:56 / Отговор
Феноменален идиот и фашист е Ал Йорданов, а това да забраниш изказване ми наподобява на липса на демокрация.
05.10.2020 17:18
Смешен факт,но факт Изгубен си в миналото,скъпи ми другарю!Фашизма е в главата ти,която никога няма да узрее!
05.10.2020 17:42
дядо Никола За всички в Родината, които използват главата си, не само за обработваем екс-териор - какви са залозизите за Родината? - на кого се залага от ..." Ивропата, и на кого не вярва (под никаква форма) или подозира ... "Ивропата"?
05.10.2020 17:25 / Отговор
Злобно инатливо човече Един ден всичко това ще премине,но горчивия вкус в устата от това подло и долнопробно отношение към собствената родина ще остане и няма да бъде простено...
05.10.2020 17:50 / Отговор
кесо Радан иска да покаже, че и сам кремълският агент е истински агент. Дали ще му дадат за "героизма" георгиевска лентичка да си я окачи в ЕП?
05.10.2020 18:00 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати