Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Великобритания издава повече визи, за да реши кризата с горивата

Свят

Великобритания издава повече визи, за да реши кризата с горивата

Великобритания издава повече визи, за да реши кризата с горивата - Tribune.bg
Снимка:

Продължава кризата с доставките на горива за бензиностанциите в Лондон и Югоизточна Англия, но от Асоциацията на петролните търговци на дребно заявиха, че като цяло във Великобритания се наблюдава подобрение в резултат на въздържането на хората да се презапасяват. Обсъжда се възможност за издаване на повече временни визи за работници от чужбина, съобщи БНР.

Недостигът на шофьори и голямото търсене на горива породи петролна криза във Великобритания, което се изрази в дълги опашки пред някои бензиностанции и до затварянето на много от тях. Военни шофьори на цистерни ще започнат да помагат с доставките на гориво за бензиностанциите от понеделник.  

Говорейки пред журналисти при посещение в болница в Лийдс премиерът Борис Джонсън заяви, че разбира разочароването на хората, но ситуацията се сталибилизира. Джонсън отново изтъкна, че проблемите са повече в резултат на търсенето, отколкото на доставките. Агенция Ройтерс съобщи, че премиерът е заявил, че се преразглеждат имиграционните правила и не се изключва издаването на повече временни визи в опит да се облекчи положението по бензиностанциите и проблемите в хранително-вкусовата промишленост.  

Правителството вече оповести издаването на 5000 временни визи за шофьори на камиони и на 5500 визи за работници в птицекомбинати. Променен бе първоначалният срок на визите от три на шест месеца. 300 шофьори на цистерни могат да започнат работа незабавно. Положението с горивата е най-тежко в Лондон и Югоизточна Англия, докато в Шотландия и Северна и Централна Англия затворените бензиносатнции са много по-малко.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети