Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Венецуела разпродава тонове златен резерв

Свят

Венецуела разпродава тонове златен резерв

Венецуела разпродава тонове златен резерв - Tribune.bg
Снимка:

Разполага с 132 тона злато

Венецуела разпродава тонове от златния се резерв, и то в разгара на политическата несигурност в страната. Преди дни се появи информация, че руски самолет се намира в Каракас, за да натовари 20 тона злато и да ги отнесе в Русия. Според едни източници самолетът се е върнал в Русия със златото, според други се е върнал, но без златните кюлчета. Твърди се още и че самолетът е кацнал в Дубай, където е последвало разтоварване.

Междувременно се появи и нова информация – Венецуела се подготвя да продаде 15 тона злато на Обединените арабски емирства.

А целта на все още управляващия страната Николас Мадуро е да продаде около 29 тона злато. И то до края на февруари.

По данни на венецуелската централна банка в края на ноември м.г. Венецуела е разполагала със златен резерв от 132 тона. Част от резерва се намира в британската централна банка, като вече е направен опит да бъде изтеглен от там. Трезорът обаче е отказал подобни действия.

По време на управлението на Мадура именно страната изпадна в крайна бедност, а хиляди бяха принудени да я напуснат, за да оцелеят.

С последните събития там обаче достъпът на Каракас до международни финанси е максимално ограничени. Експерти коментират, че Мадуро прави отчаяни опити да си осигури свежи средства в разгара на кризата.

„Моят съвет към банкери, брокери, търговци, посредници и други фирми: не се занимавайте със злато, петрол или други венецуелски стоки, откраднати от венецуелския народ от мафията на Мадуро“, предупреди вече съветникът по националната сигурност на Белия дом Джон Болтън.

Междувременно  Хуан Гуайдо получава все повече международна подкрепа и призовава за нови масови протести, които да свалят окончателно Мадуро от власт.

 

 

 

 

 

 

Хуан Гуайдо


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати