Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Властите в Китай: Новият вирус мутира

Свят

Властите в Китай: Новият вирус мутира

Снимка:

Новият вирус, открит в Китай, мутира и това може да спомогне за неговото разпространение, предупредиха здравните власти в страната. Китай е предприел редица мерки за превенция.

Установено е, че вирусът е тръгнал от пазар за животни в град Ухан. До момента има потвърдени 440 души, както и 9 смъртни случая. Смята се, че вирусът, известен още като 2019-nCoV, е нов щам на коронавирус, който не е бил идентифициран досега при хора. Симптомите му са треска, кашлица, задух и затруднено дишане. Предава се от човек на човек.

Досега не е открит супер разпространител - пациент, който е предал вируса на повече от 10 души, посочиха властите, цитирани от BBC.

Предстои голямото пътуване в Китай за Лунната Нова година, когато милиони тръгват на път. Това допълнително увеличава риска от разпространение на болестта. За да ограничат максимално разпространените, властите призовават хората в Ухан да избягват масови прояви. Мерките включват и скрининг на температурата за всички, които напускат Ухан. Подобрена е стерилизация и вентилация в големите транспортни центрове. В града е въведена и забрана за търговия с живи домашни птици и диви животни.

Вирусът вече премина границата на страната. Има три случая в Тайланд, един в Южна Корея, един в Япония, един в Тайван и един в САЩ. В сряда в град Макао бе потвърден първият случай на новия вирус.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив