Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. ВМРО-ДПМНЕ: Ковачевски още днес да отхвърли френското предложение!

Свят

ВМРО-ДПМНЕ: Ковачевски още днес да отхвърли френското предложение!

ВМРО-ДПМНЕ: Ковачевски още днес да отхвърли френското предложение! - Tribune.bg
Снимка:

„По наша информация предложението на Париж е съгласувано по комуникационни канали с Министерството на външните работи в (Република Северна) Македония, тоест Ковачевски го е одобрил преди официалното му изпращане. Предложението за разрешаване на спора е много по-лошо за (Република Северна) Македония от всички предишни предложения. Това предложение означава асимилация и насилствена българизация на македонците, ако искаме да влезем в ЕС“, казват в изявление днес от ВМРО-ДПМНЕ.

Според опозиционната партия, приемайки това предложение, СДСМ и ДСИ нанасят трайни щети на (Република Северна) Македония, а премиерът Димитър Ковачевски не трябва да чака и ден „и още днес да отхвърли предложението“.

От опозицията питат дали причината за мълчанието на правителството по това предложение се дължи на факта, че вече са го приели и призовават правителството публично да изразят позицията си.

„ВМРО-ДПМНЕ за пореден път подчертава, че отхвърля това предложение и няма да подкрепи решение, което е в ущърб на македонските интереси. Нека се проведат изборите, за да могат хората да решат относно предложението на Франция и как да процедират със страната.“


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати